Dr. Burcu Güngör Cabbar ile yapılan görüşme-8 Şubat 2024

“Toprak, her gün üzerine bastığımız, barınma, besin, temiz su gibi temel ihtiyaçlarımızı sağlamanın yanında hayatımızda var olan her

“Toprak, her gün üzerine bastığımız, barınma, besin, temiz su gibi temel ihtiyaçlarımızı sağlamanın yanında hayatımızda var olan her nesnenin bir şekilde ihtiyaç duyduğu doğal varlıktır. Toprak, fen bilimleri, coğrafya, sanat, matematik, yaşam becerileri, mühendislik ve edebiyat alanlarının her biri ile ilişkilendirilebilecek disiplinler arası bir kavramdır”. Güngör Cabbar, Burcu. (2021). Bildiğin Toprak! Öğrenme Akışı Ders Tasarımı ile Toprağa Farklı Disiplinlerden Bakış. 1. 47-65.
Konu, toprak farkındalığı eğitimi, toprak okuryazarı bireylerin yetişmesi olduğunda, ülkemizde ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz, Dr. Burcu Güngör Cabbar olacaktır. Sayın hocamız, değerli vaktini bize ayırarak, Türkiye’deki toprak sağlığı farkındalığı eğitimi hakkında hem örgün eğitimden hem sivil toplumdan (özellikle TEMA eğitim programlarından), hem de üniversitede verilen derslerden örnekler vererek, bizimle bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, arzu edilen toprak sağlığı farkındalığı eğitiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili görüşlerini belirtti.