Mehmet Karlı ile yapılan görüşme-9 Şubat 2024

“Toprak, yaşamın temeli. Ve toprağımızın başı dertte, verimli üst toprağın toprağı devirerek işleyen pulluklarla işleme sonucu erozyona açık

“Toprak, yaşamın temeli. Ve toprağımızın başı dertte, verimli üst toprağın toprağı devirerek işleyen pulluklarla işleme sonucu erozyona açık hale gelmesi, suyla ve rüzgarlarla aşınıp taşınması ve yok olması, çıplak toprağın güneş ışığına doğrudan maruz kalması, kalan toprağımızın ise yıllardır aşırı ilaçlama ve gübreleme sonucu hayatını kaybetmesi, anızın yakılmasıyla organik maddenin yok olması… Bütün bunlar çok büyük ölçekte ve derinlikte sorunlar”. Bu sözler sayın Mehmet Karlı’ya ait.
Mehmet Bey, Tarım Lisesi mezunu. İktisat, Değirmencilik ve Gıda Mühendisliği okumuş. 1980 yılından beri aktif olarak ziraatın içinde. Koruyucu Tarım Derneği’nin Başkanı. LOESS proje ekibi olarak, Mehmet Bey’le, Türkiye’deki toprak sağlığı farkındalığı eğitimi ve özellikle sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen toprak sağlığı ve tarım konulu yerel, ulusal ve uluslararası projeler kapsamında verilen toprak farkındalığı eğitimleri hakkında sohbet ettik. Değerli bilgilerini bizimle paylaştığı için Mehmet Bey’e, mehmet karlı, çok teşekkür ederiz.