İklim Okuryazarlığı Eğitimi konulu Erasmus+ KA2 projemiz Estonya Ulusal ajansından ONAYLANDI.

İklim Okuryazarlığı Eğitimi konulu Erasmus+ KA2 projemiz Estonya Ulusal ajansından ONAYLANDI.

7 Aralık 2020 ‘ de Haftaya harika bir haberle başladık: KA201 projemiz, Estonya Ulusal Ajansı tarafından onaylanmıştır. Proje

7 Aralık 2020 ‘ de

Haftaya harika bir haberle başladık: KA201 projemiz, Estonya Ulusal Ajansı tarafından onaylanmıştır. Proje süresi 24 aylık olup, resmi başlangıç tarihi 30 Aralık 2020’dir. Bu gurur verici haber, bu projenin gerçekleşmesine önayak olan PAYDAŞ Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği’nin ve iş birliği yapan 5 kuruluşun harika çalışmalarının sonucudur.

Proje, aşağıdaki fikri çıktıları geliştirerek iklim okuryazarlığı düzeyini yükseltmek için Avrupa Ortaokullarındaki öğrencilere etkili bir şekilde koçluk yapmak için öğretmen profillerini geliştirmeyi amaçlamaktadır:

  1. İklim Okuryazarlığı için Eğitim İçeriği
  2. Öğretmenlerin okullarda iklim okuryazarlığını teşvik etmesine olanak tanıyan Çevrimiçi Ders
  3. Çevrimiçi Öğretmen Topluluğu

Hedef yararlanıcılarımıza ulaşmak ve hedeflerimize ulaşmak için proje kapsamında üç adet fikri çıktı geliştirecek, uygulayacak, yayacak ve değerlendireceğiz. Proje ortaklığı Estonya, İsveç ve Belçika’dan üç üniversite, Almanya ve Türkiye’den iki sivil toplum kuruluşu bir eğitim şirketi olmak üzere altı farklı kuruluş arasında sektörler arası bir şekilde kurulmuştur.